Comunicat de presa – Dezbatere publica LG 544/2001 județul Arges

Comunicat de presa – Dezbatere publica LG 544/2001 județul Arges

Societatea civilă propune o politică publică alternativă la legea 544/2001, care reglementează liberul acces la informațiile de interes public. În vederea definitivării ei, continuăm procesul de consultare publică astfel încât noua propunere să fie una completă și relevantă pentru toți actorii din societate. În consecință încurajăm în continuare cetățenii, reprezentanții societății civile, mass-media și reprezentanții autorităților publice să se implice în procesul consultative.

Ca parte a procesului de consultare publică, ieri a avut loc la Pitești și Topoloveni județul Argeș cea de a treia dezbatere pe marginea propunerii de politică publică alternativă la legea 544/2001.

Inițiativa de îmbunătățire a Legii 544/2001 se bazează pe mai multe motive, cele mai importante fiind cele care țin de dezvoltarea tehnologică care impune adaptarea de noi facilități de acces la informații, nevoia corelării cu bunele practici de la nivel european și internațional pentru o societate deschisă precum și de necesitatea unor corelări și clarificări terminologice.

Dezbaterea de ieri ne-a pus în fața unei realități dure, evidențiată de unul dintre participanții la eveniment. ”Da, este interesantă propunerea, ne tot faceți comparație cu ce se întâmplă în alte țări, dar noi avem alt grad de civilizație. La noi nu se poate!” Prin schimbările pe care le propunem ne dorim să demonstrăm că SE POATE și la noi. De aceea este important ca procesul de consultare în definitivarea propunerii de politică publică alternativă la legea 544/2001 să fie unul real, complex și asumat.”  a declarat Adrian Badilă, Expert Politici Publice CENTRAS.

Următorul eveniment de dezbatere a propunerilor de modificare a legii 544/2001 va avea loc la Cluj-Napoca în data de  21 octombrie.

Propunerea de politică publică alternativă la legea 544/2001, care reglementează liberal acces la informațiile de interes public poate fi consultată aici:  https://civicushub.ro/index.php/2019/09/25/propunere-de-politica-publica-alternativa-la-legea-544-2001/ .

Observațiile și sugestiile de îmbunătățire a propunerii pot fi transmise și direct pe site, prin comentarii sau pe email la adresa office.centras.poca@gmail.com.

Inițiativa de modificare a legii 544/2001 aparține Fundației „Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale” (CENTRAS) în cadrul proiectului ”Initiativă civică pentru optimizarea prin tehnologie a relației dintre cetățean și autoritățile publice” finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capacitate Administrative, axa prioritara 1 – Administrație publică și sistem judiciar eficient, obiectiv specific 1.1 – Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, COD SIPOCA / SMIS 290 / 112027.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Iuliana Iliescu, Manager de proiect, CENTRAS, la tel: 0751 194 718  sau la adresa: office.centras.poca@gmail.com.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *