Reteta FAVORIT – initiativa cetateneasca

Reteta FAVORIT – initiativa cetateneasca

Pentru cei care cred ca nu se face primavara cu o floare si ca ”la noi nu se poate” sau ca ”e datoria Primariei”, va invitam sa urmariti povestea unei initiative cetatenesti care si-a castigat legitimitatea prin seriozitate si consecventa.

Grupul Initiativa Favorit inseamna ”munca in echipa”, ”totul se discuta in grup, ne ascultam…”, ”cetatenii participa la sedintele consiliului local”, ”am discutat cu vecinii: biserica, scoala, comerciantii din zona”, ”am strans semnaturi”, ”am realizat petitii si interpelari” pentru ca la final, prin ”spirit cetatenesc”, ”dialog si comunicare”, ”oameni care isi fac treaba” si ”mobilizarea comunitatii” sa se obtina un rezultat extraordinar – Construirea Centrului Cultural Favorit din ruina fostului cinematograf Favorit. Este primul centru cultural cerut de oamenii din vecinatatea Favorit, inca din 2010, sprijiniti de un grup civic si Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe).

Fiecare dintre noi poate sa contribuie la schimbarea comunitatii in care traieste. Trebuie doar #participare si #implicare

#CivicUSHUB #autoritatipublicemaiaproapedecetateni

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *