Intrebari frecvente

  1. Ce este CivicUS HUB?

CivicUS HUB este o aplicatie pentru mobil care vine în ajutorul cetățenilor pentru sesizarea problemele din comunitate. Ea poate fi downloadata gratuit din Google play si iStore  fiind disponibilă atat pentru Android cat şi pentru iOS.

 

  1. Cum functioneaza CivicUS HUB?

CivicUS HUB isi propune sa faciliteze relatia cetatenilor cu autoritatile locale punand la dispozitie o platforma pentru realizarea sesizarilor si a raspunsurilor. Astfel, pasii pentru semnalarea unei probleme sunt:

  • Crearea unui cont cu o adresa de email sau direct din FB, care va fi folosită pentru comunicarea soluțiilor la problema semnalată
  • Geolocalizare pentru a inregistra adresa pentru care se înregistrează sesizarea.
  • Selectarea categoriei in care se incadreaza problema semnalata dintr-o lista predefinită (salubritate, construcții, infrastructură (cu mai multe subcategorii: parcări, străzi, spații verzi, canalizare, locuri de joacă), sănătate etc).
  • Fotografiere/înregistrare video a problemei semnalate.

Ulterior, autoritățile publice locale preiau sesizările prin departamentele de profil, unde alertele sunt verificate, iar cetățeanul primește un răspuns imediat legat de intervalul de timp ncesar rezolvării sesizării. Pe baza lor sunt redactate si transmise sesizari oficiale catre autoritățile competente pentru fiecare problemă în parte si urmărite etapele parcurse. 

 

  1. Care sunt autoritatile publice care raspund sesizarilor transmise prin intermediul aplicatiei CivicUS HUB?

Lista autoritatilor publice care raspund sesizarilor transmise prin intermediul platfomei si aplicatiei CivicUS HUB poate fi vizualizata aici

 

  1. Cum pot deveni si alte autoritati publice membre CivicUS HUB?

Sustinem inregistrarea unui numar  cat mai mare de autoritati publice in reteaua CivicUS HUB. Cei interesati pot transmite un email la adresa: office.centras.poca@gmail.com si vom reveni cat mai curand cu procedura de inregistrare.

 

  1. Cum pot fi sesizate problemele din comunitate daca autoritatile locale din zona ta nu sunt  membre CivicUS HUB?

Daca autoritatile locale care te reprezinta nu se regasesc in lista partenerilor nostri curenti, te rugam sa ne transmiti sesizarea ta pe email la adresa office.centras.poca@gmail.com si promitem sa o redirectionam noi, urmând sa monitorizam procesul și sa îți trimitem stadiul solutionarii sesizarii transmise de tine.